är tillbaka i oslo igen. tog nattbussen från malmö igår och kom fram imorse. jag skulle egentligen jobba idag, men när jag kom till jobbet kände jag mig kvalm, yr och sånt därade så jag åkte hem igen. alltså hem hit, inte hemhem. det känns lite som att någon har kört över mitt huvud. men så är det nog inte. 
 
det var jobbigt att komma tillbaka. saknar redan min lilla familj och då såg jag de igår kväll. har haft det himla bra hemma med släkt, vänner och familj och då blir det stor kontrast när man kommer hit. mhmm. men det är ju mest i början det känns så, tungt alltså. 
 
det var i alla fall skönt att komma hem. att träffa familjen, släkt och kompisar. att handla till svenska priser. att fira jul. att ha varmt golv. att elda i braskaminen. att ha två toaletter på sju i stället för en på tolv. att ha stor plats. ja. det var bra. 
 
just nu sitter jag i vardagsrummet med en film på tvn i bakgrunden. någonting om julen, med valpar som pratar och är tomtens hjälpare. de kallar varandra "dudes", mediterar och dansar breakdans. hmm. jag undrar om ens barn tycker den är bra. 
 
ikväll kommer fina veronika till vårt lilla kollektivland och hälsar på över nyår. det ska bli väldans trevligt. förutom att här är ganska supersunkigt nu. någon hade fest utan att städa upp efteråt. sånt man blir glad över. såå, snart ska jag och min snoriga näsa ta och städa. men inte riktigt än...
 
jaja. hare gött!
pusss!
jul hemma, kollektivland, pratande valpar, tillbaka i oslo, träffa familj igen,