det är en äldre dam som kommer inom butiken minst två gånger varje dag. och varje gång ska hon köpa lotter. och varje gång frågar hon vad det finns för sorter. och varje gång säger hon att hon ska hem och dricka kaffe och kose sig med en lott. hon börjar bli dement. ganska sorgligt, minsann. det är tur att man har insett att det är så det är, annars kanske man hade blivit irriterad. fast kanske inte, hon är ju så himla kär!
 
har lagat stekt ris för första gången i heeeela mitt liv, äter det nu. riktigt gott minsann, stekt ris med grönsaker och jordnötssmör och sweet chili sås. det är bland det godaste jag har ätit på länge! fast i och för sig så slarvar jag lite med maten, så jag har inte så mycket att jämföra med..det är så jobbigt att laga mat ibland, även om jag tycker det är kul. jaja, det var inte det som var poängen. det är gott.
 
nu är jag väldigt mätt. det mättar ganska bra det dära. och när jag lagade maten så tänkte jag att "ääh, jag tar ganska mycket ris, det är ju det som är huvudingrediensen." ganska mycket ris blev det. det räcker till måånga portioner till. vilket i och för sig är bra. 
 
fick precis ett jobberbjudande till. städerska typ två gånger i veckan. 200 kronor i timmen. hade lätt tagit det om det inte vore för att det kan bli lite svårt att kombinera med det andra. jaja. komiskt i alla fall att nu får jag svar och sånt. 
 
just det, kolla på den här runt 35:e minuten:
landet runt som besöker simrishamn. hahha, ganska kul faktiskt. ååh, jag saknar skånskan. på riktigt. det är svårt att prata fint och "mindre" (med munnen liksom), som jag måste göra för att folk ska förstå mig här. pratar jag skånska så är det ingen som förstår mig. förutom betty. 
 
på tal om det så träffade jag en svenne i kiosken idag. från blekinge var han och så frågade han var jag var från. så försökte han säga skåne på skånska. det gick inte så bra. innan han gick sa han "ja, vi hamnar alla här." lite sant och lite deprimerande. i alla fall sättet han sa det på. 
 
något som inte är deprimerande är att jag har fått komplimanger för mitt hår både igår och idag. idag var det min chef (och medarbetare) och igår var det en man som hamnade bredvid mig på tåget hem. hahha, det var ganska oväntat, men trevligt! imorgon kommer mina kära systrar och det ska bli ännu trevligare!
 
puss!
jobba i kiosk, landet runt, simrishamn, skånska, skånska i oslo, stekt ris med stekta grönsaker och jordnötssmör,