tjugonio jävla dagar. så lång (kort) tid är det kvar tills jag lämnar hem. och om trettio dagar är jag i någon annans verklighet. min verklighet för några månader. helt sjukt är det. AAAH. och det är så mycket som ska göras och det är så mycket som ska tänkas på. mitt huvud kan inte längre tänka på en sak åt gången, i stället så ser det ut så här:
 
jag måste hämta ut malariatabletterna, beställ reseförsäkring!, hur många dextropaket behöver jag egentligen?, be om glutenfri mat på flygplanet, vad ska jag ha på mig när reser?, tänk så kommer ingen och hämtar mig, växla pengar, vilka bilder ska jag ta med mig för att visa?, jag måste träffa morfar och farmor innan jag åker, tänk så tycker ingen om mig?, tänk så tycker jag inte om ingen?, måste hinna med bakken med jack och jens, hade inte jag ett presentkort som går ut till jul? vad heter tack på swahili?, glöm inte dricka koleravaccinet, ska man ha solhatt med sig?, tänk så trivs jag inte, tänk så trivs jag alldeles för mycket. tänk så dör jag. 
 
allt detta, och ännu mer, snurrar runt i mitt huvud. för ärligt talat, jag har ingen aning om vad som väntar mig. men jag hoppashoppashoppas att det är något som är bra. idag är det enda som väntar mig jobb och kaos - och bättre än det måste det ju vara. 
 
puss!